Hoppa till huvudinnehållet
eventbild
Barn & Familj

Parkleken Paradiset

Välkommen till Wrangelbarnens paradis på Skoklosters slott! Här finns det mycket att testa på. I Fäboden hittar du våra käpphästar som gärna vill ut och rida i dressyrbanan, precis som på 1600-talet och i Paviljongen kan du skapa smycken och dekorationer i sann barockanda. Har du gröna fingrar blir säker trädgårdsmästaren tacksam över lite hjälp i Orangeriet och Trädgårdstäppan med alla spännande växter som ska tas omhand och för den med mycket spring i benen finns också Verktygsbacken där det är fritt fram att klänga runt och leka, och såklart den gamla hästdragna Spårvagnen.

I Wrangelbarnens paradis är det bara fantasin som sätter gränser och barn och vuxna kan genom lek och pyssel lära sig mer om hästens och ryttarkonstens roll under 1600-talet, hur människorna smyckade ut sig, vad de hade på matbordet och hur de kanske tänkte, adel såväl som bönder. Öppet för allmänheten alla dagar hela året. Pedagogledd verksamhet 6 juni - 18 augusti. Kostnadsfritt.

Evenemangsdatum

Tors 06 juni 12:00 - Sön 01 september 17:00

Kontakt och plats

Arrangör: Skoklosters slott Plats för evenemang: Skoklostervägen 98–100, 746 96 Skokloster Telefon: 084023077 E-post: bokning@skoklostersslott.se Länk till hemsida