Hoppa till huvudinnehållet
eventbild
Konst Utställning

Utställningen Perspektiv på ValstaKonst

Välkommen till utställningen Perspektiv av Kajsa Rönnholm på ValstaKonst. Rönnholm arbetar med övergången från barndomen till vuxenlivet och använder skulptur som en bro mellan det förflutna och nutiden. Processen blir för henne ett sätt att lära känna nya och ibland främmande material samt göra livets skeenden mer begripliga. Hon studerar även människans strävan efter evig ungdom och gestaltar genom sina val av material abstrakta känslor och idéer. Rönnholm har en masterexamen från Konstfack och är uppvuxen i Märsta.

”Jag har ett intresse för det taktila, hantverksskicklighet och skulptur men också teman som vardag, mänskliga tillvaroformer och förgänglighet. Det som finns där mellan livet och döden intresserar mig, det som ofrånkomligen försvinner när tid passerar. Mina händers vilja att behandla material, i kombination med mina tankars bearbetning av känslor och minnen definierar mitt konstnärskap. Mina skulpturer baseras gärna på symboler kopplade till specifika livshändelser och är förskjutna i både skala och material. Mitt arbete kan beskrivas som en slags bombastisk slöjd och varje skulptur kräver många timmars bearbetning. För mig bearbetas inte bara materialet när skulpturerna blir till, utan också mitt liv.”

Utställningen pågår 24 maj - 25 augusti.
Öppet torsdag-fredag kl. 10-16 och lördag-söndag kl. 12-17

Åldersgrupp: För Alla åldrar
Pris: Fri entré. Ingen föranmälan

Evenemangsdatum

Fre 24 maj - Sön 25 augusti

Kontakt och plats

Arrangör: ValstaKonst Plats för evenemang: Mötesplatsen inne i Valsta Centrum. Mjölnergatan 26 , 195 53 Märsta E-post: jennifer.bergsten@sigtuna.se Länk till hemsida