Bara vi två under hösten

Sigtuna är vackert på hösten och få platser är mer romantiska än Sigtuna med de magnifika slotten, den vackra naturen och pittoreska lilla staden med unik shopping och slingrande gränder med anor från 970-talet. Boka en minisemester och kombinera en övernattning i Sveriges första stad med en utflykt till något av de fem slotten eller kanske en vandring utmed någon av vandringslederna? Sätt guldkant på vistelsen och avsluta dagen med en riktigt god middag på någon av Sigtunas många restauranger.

 

  • Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Njut av den klara höstluften och naturens färgsprakande förvandling från grönt till höstens alla färger och vandra en av de två delar av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och som slutar i Sigtuna stad. Kombinera med en after-walk, middag och övernattning.

 

  • Gå en stadsvandring i Sveriges första stad och lär dig mer om vår spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid.

  • Vad är ni sugna på? Sigtuna har ett fantastiskt utbud av restauranger. Steninge Bruks populära grillbrunch, Sigtuna Stadshotells utsökta Afternoon tea, samt avsmakningsmenyn Skogens guld i Restaurang Skog på Sigtunahöjden, är några av alla de kulinariska upplevelser som erbjuds i höst.   

 

  • Sigtuna har varit en handelsplats i över tusen år. Här finns shopping med allt från taxfree-butiker till lokalt konsthantverk. Upptäck Stora gatans unika butiker, internationell shopping på Arlanda Sky City, Stenladans genuina utbud i Steninge slottsby, trendsäkra Märsta Centrum och närproducerade delikatesser i gårdsbutikerna.

  • I området runt Sigtuna finns inte mindre än fem slott, alla med sin unika historia, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både romantiker, historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet.

 

  • Ta med älsklingen och njut av en lyxig minisemester. Lugnt, avskilt och med utsikt över grantopparna ligger Sigtunahöjdens mysiga SPA. Koppla av i bastun, utomhusjacuzzin eller relaxen med lugn musik och förfriskningar.

Bara vi två under hösten