Möten & Konferenser

Om möten i Sigtuna

Möten i Sigtuna bjuder på direkt närhet till naturen, vattnet och friheten. Väl på plats finner ni historia och kultur i mängder, tillsammans med kulinariska läckerheter, fantastiska miljöer och upplevelserika aktiviteter. Runt om i destinationen finns ett stort utbud av olika slags konferensanläggningar och möteslokaler. Ett uppskattat utbud och bredd som har gjort Sigtuna till ett av landets ledande mötesregioner.

Välkomna till en destination full av möjligheter! 

Digitala möten i Sigtuna 

Vi är experter på möten i Sigtuna och på alla mötesanläggningar finns teknik för att stödja alla typer av möten. För större digitala produktioner finns även sedan januari i år en helt ny studio på Scandinavian XPO.

Läs mer om studion här nedan. Men vad är egentligen ett hybridmöte, videomöte eller digitalt möte? Just nu blir vi översköljda av alla nya begreppHär nedan reder vi ut vad som är vad.   

 

Hybridmöte 
Hybridmöte innebär att det både finns deltagare fysiskt på plats i möteslokalen och deltagare som deltar digitalt på distans via länkTroligtvis är den här för att stanna eftersom det alltid kommer att finnas någon eller några deltagare som av olika skäl är förhindrade att delta fysiskt. 

 

Videomöte / Digitalt möte 
Vid ett videomöte, eller digitalt möte som det också kallas, deltar deltagarna i mötet på distans via länk. De vanligaste mötestjänsterna är Teams, ZoomGoogle Meet och Skype.

 

Studio 
En studio för digital sändning kan byggas upp på många sätt. Hos Scandinavien XPO har studion fyra spelytor; en diskussionsyta, en presentationsyta, en newsdeskyta och flexyta som kan anpassas efter behov. Lokalen är stor och rymlig och förberedd för hybridmöten och när vi äntligen kan ses igen kan publik och fysiska deltagare enkelt adderas. Studion har en lounge att vila eller sitta och jobba i under sändningsdagen, ombytes- och sminkrum samt tillgång till Scandinavia XPOs övriga konferenslokaler.