Sveriges närmaste mötesdestination

Sigtuna har i över tusen år varit en naturlig mötesplats.

Mindre än en timme från Stockholm,  15 minuter från Arlanda och 30 min från Uppsala hittar du oss – en av de främsta hotell- och konferensdestinationerna i landet. Med en kapacitet att ta emot från två till 8 500 besökare har vi en mycket bred kapacitet.  
Varje konferensanläggning i Sigtuna har sin unika karaktär vad gäller läge, utformning och atmosfär. Maten på våra anläggningar är omtalad och flera av dem har flerfaldigt prisbelönta kockar.  

Möten i Sigtuna bjuder på direkt närhet till naturen, vattnet och en atmosfär som är tydligt präglad av vår historia – påminnelser om att man befinner sig i Sveriges första stad.  
Utbudet av inspirerande kringaktiviteter är brett och självklart genomsyras vårt arbete av hållbarhet. Genom nätverket ”Hållbar Destination” samverkar hotellen för att minska klimat- och miljöpåverkan.  

Välkomna att mötas i en destination full av möjligheter!  

Film - Möten i Sigtuna

Digitala möten i Sigtuna 

Vi är experter på möten i Sigtuna och på alla mötesanläggningar finns teknik för att stödja alla typer av möten. För större digitala produktioner finns även sedan januari i år en helt ny studio på Scandinavian XPO.

Läs mer om studion här nedan. Men vad är egentligen ett hybridmöte, videomöte eller digitalt möte? Just nu blir vi översköljda av alla nya begreppHär nedan reder vi ut vad som är vad.   

 

Hybridmöte 
Hybridmöte innebär att det både finns deltagare fysiskt på plats i möteslokalen och deltagare som deltar digitalt på distans via länkTroligtvis är den här för att stanna eftersom det alltid kommer att finnas någon eller några deltagare som av olika skäl är förhindrade att delta fysiskt. 

 

Videomöte / Digitalt möte 
Vid ett videomöte, eller digitalt möte som det också kallas, deltar deltagarna i mötet på distans via länk. De vanligaste mötestjänsterna är Teams, ZoomGoogle Meet och Skype.

 

Studio 
En studio för digital sändning kan byggas upp på många sätt. Hos Scandinavien XPO har studion fyra spelytor; en diskussionsyta, en presentationsyta, en newsdeskyta och flexyta som kan anpassas efter behov. Lokalen är stor och rymlig och förberedd för hybridmöten och när vi äntligen kan ses igen kan publik och fysiska deltagare enkelt adderas. Studion har en lounge att vila eller sitta och jobba i under sändningsdagen, ombytes- och sminkrum samt tillgång till Scandinavia XPOs övriga konferenslokaler.