Hoppa till huvudinnehållet
hero bild

Nya Sigtuna Möte

Nya Sigtuna Möte – en folkfest med mera musik och underhållning

Lördag den 31 augusti arrangeras Sigtuna Möte i en lite annorlunda skepnad. Istället för två dagars marknad så maxar vi allt till en enda dag – den 31 augusti. Vi kommer finnas på flera platser i Sigtuna stad och mera musik och underhållning utlovas. Både för stora och små.

Sigtuna Möte har sina rötter i det sista jordbruksmötet som gick av stapeln i Sigtuna stad 1912. I över femtio år har lokalbefolkningen och tillresta samlats på vår sensommarmarknad som idag är en uppskattad och populär tradition.

I år kommer Sigtuna Möte se lite annorlunda ut. Stora gatan i Sigtuna stad genomgår en stor renovering och därför går vissa delar av staden inte att nyttja. Istället kommer vi finnas på flera platser; både nere på Strandpromenaden, i Drakegården, framför Sigtuna museum, på Mynttomten vid Kulturtorget, i Sigtuna museums trädgård och på Borgmästarängen. Staden kommer fyllas med utställare, musik och underhållning – både för stora och små.Nytt för i år är även ett tätare samarbete mellan Destination Sigtuna, Sigtuna Stads Företagarförening och föreningen Sigtuna Event, som står för musiken.

– Sigtuna Möte är en fin tradition i vår stad och vi tycker det känns viktigt att vara en del i att bevara, men också förnya evenemanget, och skapa en härlig folkfest för både Sigtunabor och hitresta, säger Ludvig Harryzon, ordförande i Sigtuna Stads Företagarförening.

Mycket kommer ändå att vara sig likt från tidigare år. Sigtuna Möte kommer behålla sitt historiska tema och det kommer utställare som säljer hantverk, design och spännande matprodukter.

Festen fortsätter även inpå kvällen. När marknaden stänger för dagen så övergår Sigtuna stad till att bli en härlig plats för den som vill äta gott, dricka gott och lyssna på musik. För kvällsaktiviteterna står Sigtuna Stads Företagarförening och Sigtuna Event.

Om du är intresserad av att ställa ut på Sigtuna Möte kan du boka din plats via Boka Marknad.