Hoppa till huvudinnehållet
hero bild

Säg JA till varandra i Sigtuna Rådhus

Vigsel i Sigtuna Rådhus

Sommaren är en härlig tid för kärlek och förälskelse. Kanske tillhör ni dem som börjat fundera på att gifta er? I hjärtat av Sigtuna stad ligger det vackra rådhuset från 1700-talet. Här har människor gift sig i flera hundra år. Än idag är det en mycket populär plats för vigslar och runt 100 par gifter sig här varje år. Känn in historiens vingslag och säg JA till varandra i denna unika vigselmiljö.

Sigtuna Rådhus är en vacker träbyggnad från år 1744. Det sägs vara Sveriges minsta rådhus och även Sigtunas mest avbildade och kända byggnad. Över 20 000 besökare kommer hit varje år, och runt 100 par gifter sig.

Sommaren 2024 håller rådhuset öppet mellan den 1 juli – 18 augusti. För par som vill boka tid för vigsel görs detta via bokningssystemet på Sigtuna kommuns hemsida. Vigsel i Sigtuna rådhus kostar 1 400 kr. Det finns en bokningsbar tid per dag. Övriga tider på året finns tre bokningsbara tider för fredagar, samt tre för lördagar. Har ni önskemål om andra tider eller datum kan ni kontakta kommunens Kontaktcenter; kontaktcenter@sigtuna.se

I anslutning till Prideveckan i Stockholm kommer det dessutom att finnas en drop-in dag för vigslar. Alla par oavsett läggning är såklart välkomna. Mer information kommer inom kort.Vigselceremonin sker i den gamla rådsalen och rymmer totalt 15 personer. En vigselvärd kommer att förbereda rummet med blommor och levande ljus inför er ceremoni. I vaktrummet bredvid finns en liten utställning om husets historia som ni kan ta del av. Vaktrummet har också plats för att hänga av sig ytterkläder. Kontakta radhusvigsel@sigtuna.se om ni har specifika frågor om lokalen, hur ceremonin går till eller om ni vill ha tips på vad ni kan göra i anslutning till vigseln.