Hoppa till huvudinnehållet
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
Båtliv

Sigtuna Gästhamn

Vattnet var länge den självklara kommunikationsvägen för att ta sig till Sigtuna.
Inte förrän en bra bit in på 1900-talet blev det enklare att ta sig hit landvägen. Under 1800-talet transporterades människor med ångbåtar, men att kliva i land i centrala Sigtuna gick inte. Istället fick man ta sig an ankringsplatser utanför staden och låta sig bordas i en liten båt till land för 25 öre per person. Det var först år 1880 som det beslutades att bygga en ångbåtsbrygga i staden. Den första båten välkomnades påföljande år med salut från stadens kanon.

Idag är hamnen en samlingsplats för människor som reser från när och fjärran. Sommartid kan du njuta av det vackra läget, strosa runt och titta på båtarna och ta något gott att äta i de närliggande restaurangerna. Om isen lägger sig är Sigtuna även vintertid en populär destination. Här samlas de som gillar att åka långfärdsskridskor och aktiviteten i hamnen kan vara stor.

Vill man komma till Sigtuna med egen båt för att ta del av stadens kultur, natur, mat och shopping finns det flera gästplatser att lägga till vid. Toaletter, dusch, tvättrum och sophantering finns att tillgå för betalande gäster. Latrintömning finns längst ut på gästhamnsbryggan.

Besök Sigtuna Båtklubbs hemsida för mer information och prisuppgifter.

Kontakt

Hamngatan 2 193 30 SIGTUNA Telefon: 070-266 89 00 E-post: hamnkapten@sigtunabk.se Hemsida: Sigtuna Båtklubb