Hoppa till huvudinnehållet
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
Café/Konditori Restaurang Shopping

Stenladan

Mitt i Steninge Slottsby och nära intill Steninge slott ligger den ståtliga stenladugården. Stenladan byggdes av Oscar von Otter år 1873, ett årtal som även pryder utsidan av byggnadens ingång.

Här samsas heminredning med kultur och restaurangverksamhet i en unik och historisk miljö. Du kan köpa allt för köket, vardagsrummet, badrummet och det dukade bordet. Här hittar du också vackra blommor, plantor, träd, kransar, växter, trädgårdsböcker och ytterkrukor. Allt som behövs för att skapa en vacker och inbjudande trädgård.

I Stenladan hittar ni också den välbesökta restaurangen Steninge Bruk som dagligen serverar lunch, hembakade bakverk, bullar och bröd, samt en härlig brunch på helger. Sittplatser finns både inomhus och utomhus. Deras specialitet är grillade rätter som tillagas direkt över elden i restaurangen.

Utanför Stenladan ligger Lilla Steninge, en lekpark inspirerad av Steninges rika historia. Lekparken erbjuder en rutschkana liknande områdets klockstapel, ett växthus i miniatyr, ett gulligt litet café för de små samt en sandlåda med roliga inslag.

Besök Steninge slottsbys hemsida för mer information och aktuella öppettider.

Kontakt

Steninge slottsväg 141 195 59 MÄRSTA Telefon: 08-592 595 00 E-post: info@steningeslottsby.se Hemsida: Steninge slottsby