Hoppa till huvudinnehållet
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
  • slide bild
Historia

Wenngarns slott

Historien bakom Wenngarns slott spänner över tusen år och rymmer en rad händelser. Sveriges äldsta bevarade brev från 1164 handlar om området Wenngarn och genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn.

Historien om Wenngarn börjar på 1160-talet och var då ett enkelt stenhus. Genom åren har det gradvis vuxit i både storhet och prakt. Det var först under andra halvan av 1500-talet som Wenngarn betecknades som ett slott. Men den då rådande renässansstilen ersattes snart av barocken, tack vare Magnus Gabriel De la Gardie och den kungliga arkitekten Jean de la Vallée, som förvandlade Wenngarn till ett magnifikt barockslott. Än idag är både parken och slottet präglade av barockstilen och förmedlar den historiska andan som började formas för över tusen år sedan.

Wenngarn är idag en slottsmiljö med aktiviteter för alla sinnen och åldrar och är alltid gratis att besöka. Besök Wenngarns slotts hemsida för mer information och aktuella öppettider. 

Sigtuna travel tourist guide anordnar guidade visningar och skräddasydda guidningar anpassade efter önskemål på Wenngarns slott. För mer information kontakta info@wenngarnsguide.se eller besök deras hemsida.

Kontakt

Wenngarns slott 193 91 SIGTUNA Telefon: 073-501 09 10 E-post: info@wenngarnsslott.se Hemsida: Wenngarns slott