Aktivt liv i Sigtuna

I Sigtuna är det nära till naturen. Aktiviteter utomhus är mer inne än någonsin och intresset för natur och friluftsliv är stort. Dessutom vet vi att det gör gott för både kropp och själ. Ta fram cykeln och ge dig ut på vägar och stigar. Packa matsäck och gå på vandring i något av våra fina naturreservat. Att paddla kajak och uppleva omgivningarna från sjösidan kan ge nya perspektiv.
Eller varför inte testa golf? Vi vill också slå ett slag för den sociala innesporten padel. I Sigtuna finns alltid något nytt att upptäcka och uppleva.

 

Nedan har vi samlat förslag på härliga uteaktiviteter. Aktiviteter för både stora och små.

Sigtunabor tipsar om aktivt liv

Möt personerna bakom Mitt Sigtuna.

Sigtuna unik destination som lockat besökare från världens alla hörn i över tusen år. Men var finns smultronställena idag och vad får man absolut inte missa när man besöker destinationen? I Mitt Sigtuna får vi följa med utvalda Sigtunabor när de visar upp sina favoritplatser i en serie korta filmer.

MTB med Karin

För Karin är det härliga med Sigtuna närheten till naturen och att samtidigt ha tillgång till en liten stad med nästan allting. Karin och hennes familj är inbitna MTB-åkare och njuter av tillgången till olika typer av terräng.

Golf med Peje

Peje Balfe har bott i Sigtuna i över 50 år. Vi får följa med när han och barnbarnet Vidar går en golfrunda på Sigtuna golfklubb, ett av Pejes smultronställen i Sigtuna. Peje är en inbiten golfare som gillar att involvera sina barnbarn i sin hobby.

Tennis med Pierre

Pierre Spiridon Calais är en inbiten Sigtunabo som bott i destinationen i nästa hela sitt liv. Pierre är en aktiv invånare som älskar både sommar och vintersporter som erbjuds i Sigtuna. Alldeles intill skidbacken finns tennishallen, Pierres absoluta favoritplats, där hans familjen gärna tillbringar sin tid.

Vandring med Helena

Möt Helena Ertzgaard som bott i Sigtuna i över 20 år. Helena älskar motion och rörelse och tillbringar gärna fritiden med att vara fysiskt aktiv. Vi får följa med Helena när hon visar några av sina favoritplatser som de vackra trolska skogarna där hon springer till utegym, skidbacken och gymmet.