Hoppa till huvudinnehållet
Familj som cyklar Hällsboleden.

AKTIVT LIV

Aktivt Liv

I Sigtuna är det nära till naturen. Aktiviteter utomhus är mer inne än någonsin och intresset för natur och friluftsliv är stort. Dessutom vet vi att det gör gott för både kropp och själ. Ta fram cykeln och ge dig ut på vägar och stigar. Packa matsäck och gå på vandring i något av våra fina naturreservat. Att paddla kajak och uppleva omgivningarna från sjösidan kan ge nya perspektiv.
Eller varför inte testa golf? I Sigtuna finns alltid något nytt att upptäcka och uppleva.

Sigtuna Cykla Destination Sigtuna Webb

Aktiviteter

I Sigtuna finns ett rikt utbud för en aktiv fritid, både inom- och utomhus. Ta del av våra bästa tips på olika aktiviteter och möjliga äventyr.

Aktiviteter
Sjudargard 11 Jonatan Ojala Webb
Foto: Jonatan Ojala

Badplatser

Det finns flera fina strandbad i Sigtuna, så packa ner badkläder, cyklop och handduk och ge dig ut på en simtur. För dig som gillar pool finns Midgårdsbadet med hoppbassäng och pooler både inne och ute.

Bad
Sigtuna Utegym Destination Sigtuna (2)

Utegym i Sigtuna

I Sigtuna hittar du många fina utegym. 

Utegym
Sigtuna Bike Arena Barn Joakim Hall (11) Webb
Foto: Joakim Hall

Sigtuna Bike Arena

Sigtuna Bike Arena är en cykelanläggning i stadsdelen Sigtuna Stadsängar. Ambitionen är att kunna erbjuda cykling som passar alla, från barn och ungdomar, familjer och motionärer till proffs.

Sigtuna Bike Arena
Märsta Steningedalen Frida Lenholm (2) Webb
Foto: Frida Lenholm

Vandring

I Sigtunas vackra och omväxlande natur finns många vandringsleder, stigar och promenadstråk. Vandra genom naturreservaten, förbi historiska platser, genom bokskogar, utmed Mälarkusten, i orörda urskogar, på mossbeklädda stigar, slingrande grusvägar och genom öppna ängslandskap. 

Vandring
Sigtuna Viby By Maskrosor Oscar Söderlund Webb
Foto: Oscar Söderlund

Naturreservat

I Sigtuna är naturen alltid nära och det finns 10 naturreservat med olika livsmiljöer och naturvärden. Sigtuna kommun arbetar aktivt för att främja både biologisk och upplevelsemässig mångfald. Tanken är att ingen ska ha mer än 10 minuter till ett grönområde.

Naturreservat
Sigtuna Bro Med Cykel Nathalie Constantin Webb
Foto: Nathalie Constantin

På cykel

Sigtuna kommun har ett väl utvecklat nät av gång- och cykelvägar. Passa på att uppleva den vackra naturen och historiens vingslag på cykel. 

Cykla i Sigtuna
Sigtuna Barn borgmästarängen Frida Lenholm Webb
Foto: Frida Lenholm

Lekplatser i Sigtuna

I Sigtuna finns det många fina lekplatser, som passar perfekt för barn med spring i benen. Du kan hitta en karta med de 23 allmänna lekplatserna via länken nedan.

Lekplatser i Sigtuna