Sigtuna Bike Arena

Sigtuna Bike Arena - Mälardalens mest kompletta anläggning för utomhuscykling. Sigtuna Bike Arena är en cykelanläggning i stadsdelen Sigtuna Stadsängar. Ambitionen är att kunna erbjuda cykling som passar alla, från barn och ungdomar, familjer och motionärer till proffs. Bakom projektet står den ideella idrottsföreningen Sigtuna Sports Club och målet är att centralt i Sigtuna stad bygga Mälardalens bästa cyklingsområde.

Förutom XCO-banan finns även en plan att på sikt bygga en flowtrail, pumptrack och skills-area. Och därtill service såsom verkstad, cykeltvätt och säker cykelförvaring.

Sigtuna Bike Arenas nya XCO- banan är ungefär fem kilometer lång och grundbanan är en lättåkt trekilometersbana på stenmjöl. Den mer avancerade cyklisten kan välja partier längs grundbanan som är betydligt mer utmanande. Dessutom finns ett segment på ungefär två kilometer som är för erfarna åkare. Här finns bland annat byggda hopp, broar, rock garden (stenkistor) och skarpa kurvor.

 

XCO-Banan
XCO-banan anläggs med olika spårval med så kallade A- och B-linjer. Det innebär att nybörjare alltid kan cykla XCO-banan och då välja den lättare B-linjen vid olika hinder medan experten kan välja den betydligt svårare A-linjen. Alla dessa ”features” är handgjorda för att vara utmanande, säkra och varierande. Sigtuna Bike Arena är likaväl för vuxna och äldre så länge man kan cykla.


Spårkarta finner ni här: Sigtuna Bike arena


Hitta till Sigtuna Bike Arena

 

Leder för stigcykling
Det finns 2 olika spår för stigcykling i Hällsboskogen i Sigtuna. Stigcyklingen är utformad med den blå leden (5.1km) som grundslingan. Från den leden utgår sedan den gula slingan (6.3km), för att sedan komma tillbaka till den blå slingan. Vill man köra en lite längre slinga så kör man med fördel de båda efter varandra.