Hållbart mode

Shoppa lokalt och hållbart 

Att kombinera shopping och hållbarhet är faktiskt möjligt. Det handlar om att shoppa smart.  Många av våra unika butiker är kräsna vid valet av leverantörer och håller hållbarhetens fana högt. Som en medveten konsument kan du vara med och påverka.

Cri Cri 

En grundpelare i Cri Cris sortiment är att de flesta plagg ska kunna användas ofta och att man ska kunna både klä upp/klä ner ett plagg, dvs att du ska kunna skapa en look efter tillfälle.

Sätter du lite snyggare accessoarer och en hög klack till så får du en mer dressad look men du kan också välja ett par snygga sneakers och få en mer casual look. Plagg som kan användas vid många tillfällen fyller en bra och därmed mer hållbar funktion i en garderob.

Vid inköp så kan val av tillverkning göra att Tove, ägarinnan av Cri Cri väljer ett märke före något annat, t ex Tomorrow jeans som tar ansvar i en ganska smutsig del av textilbranschen, nämligen jeans. Känns så bra att ha dem i sortimentet!

I vardagen så är det skönt att se att alla leverantörer skickar sina varor packade i återvunnen plast. Och Cri Cri sopsorterar så klart!

Hos Sigtuna Sport Uteliv hittar du noga utvalda produkter inom sport och fritid med den funktion och kvalitet som de anser är den bästa på marknaden.

Med märken som svenska Houdini, där man nu nått målet att 100% av alla tyger som är återvunna, återvinningsbara, förnybara, biologiskt nedbrytbara eller Bluesign-certifierade, tar butiken miljöansvar.
Ett annat exempel är svenska Didriksons som genom tidlös design, val av färger, miljöskyddsprogram och hållbarhetsprojekt arbetar för att utveckla och förbättra sig.

Shoppa smart och lokalt och ta del av deras långa erfarenhet inom aktiv fritid och olika sporter för att välja utrustning som passar just dina behov och förutsättningar. 

 

Ombonat är butiken som ser till att kärleken till modet inte kommer i vägen för miljön.
Med kläder som räcker länge från märken som t ex svenska Jofama och danska Gestuz, båda med ett uttalat hållbarhetsansvar, vill vi bidra till en mer förståndig klädkonsumtion.
Fråga gärna om du vill veta mer om hur vi på Ombonat valt våra produkter.

 

Satsa  på en hållbar garderob med plagg som räcker länge! I butiken 20 kvadratmeter är allt noga utvalt och handplockat. Du får ett modekunnigt och personligt bemötande där du som kund alltid står i fokus. 
Genom att välja kläder, skor och accessoarer med omsorg ökar du garanterat livslängden på de plagg du väljer att köpa. I längden det mest hållbara sättet att konsumera.

 

Bahrmans bod är den mysiga butiken där gamla bruksföremål blandas med det moderna. Här hittar man föremål producerade av lokala konstnärer och konsthantverkare såväl som loppisfynd och exotisk keramik. Vacker och rolig design presenteras på ett charmigt och annorlunda sätt. Ägarna AnSi och Lars Jönsson vill bidra till en vackrare vardag och varje vara är utvald med hjärtat, så långt ifrån slit och släng-mentaliteten man kan komma.