Tillsammans med vännerna

Sigtuna, bekvämt beläget mittemellan Stockholm och Uppsala, är det perfekta resmålet för dig som reser tillsammans med vänner. Oavsett om ni söker adrenalinhöjande spänning eller lugn avkoppling finns det något för er. Utmana varandra i golf, padel och frisbeegolf eller upptäck vandringslederna och avsluta med AW, en bit mat eller boka ett weekendpaket på något av destinationens härliga hotell.  

Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Samla vännerna och vandra den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och slut i Sigtuna stad. Kombinera med en after-walk, middag eller en övernattning.  

Gästspela i hamnen. Gästbryggan ligger helt perfekt i stan. Upplev Sigtunas rika shopping och kulturliv innan ni tar en varm choklad eller mysig middag på någon av stadens alla caféer och restauranger.

Boka in en stadsvandring i Sveriges första stad och lär dig mer om vår spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid.

Varje lördag kan du boka förstklassigt afternoon tea på Sigtuna Stadshotell. Avnjut teet tillsammans med varma scones hemlagad marmelad, sandwiches och fina små godsaker från det egna bageriet, allt serverade på klassiskt vis.

Testa discgolf. På Harberget finns en 9-hålsbana som passar både nybörjare och rutinerade spelare. Ta med egen frisbee eller hyr eller köp dem på närliggande Sigtuna Sport och Uteliv.

Sigtuna stad har en alldeles unik shopping. Här finns allt från en gammaldags karamell- och delikatessbutik till lokalt konsthantverk och trendkänsliga butiker med det senaste modet.

Kulturen och musiken har en självklar plats i Sigtuna. Samla vännerna och fyll på sinnena. Oavsett om ni föredrar klassisk musik, jazziga toner eller existentiella samtal finns det något för er. Ett besök på den gemytliga och anrika biografen Gröna Ladan är också en upplevelse. 

I Sigtunas närhet finns hela sex golfbanor, alla med sitt unika läge och karaktär. Sigtuna Golfklubb välkomnar till sin 18-hålsbana. En bana som kännetecknas av klassiska golfhål med hög kvalitet insprängda i den vackra Mälardalsnaturen.   

 

Sigtunas många hotell är kända för sitt fantastiska värdskap. Boka in vännerna och unna er en härlig höstweekend på något av destinationens hotell. 

Ta en mysig fika längs Stora gatan. Här finns ett stort utbud att välja på.

Njut av en stunds avkoppling. På Midgårdsbadet finns förutom simbassäng och gym en lyxig relaxavdelning med ångbastu, torrbastu, bubbelpool, kallpool och upplevelseduschar med ljuseffekter.

Tillsammans med vännerna