Romantiska Sigtuna förslag på 6, 12 & 24 timmar

Oavsett om ni är nykära, firar jubileum, behöver vårda er relation eller helt enkelt bara känner för att smita i väg – kom till oss! 


Här kan ni strosa runt hand i hand, spontanfika på charmiga caféer, njuta av mysiga middagar och av varandras sällskap. Ju längre tid ni har på er, desto mer finns det att uppleva.

6 timmar

Är det första gången ni besöker Sigtuna föreslår vi att ni lägger det mesta av tiden på att bara strosa runt och upptäcka vår 1000-åriga lilla pärla. Staden är lättillgänglig och man får anstränga sig för att komma vilse. Vill ni skapa er en överblick över våra sevärdheter hittar ni en stadskarta här.

Sigtuna är Sveriges första stad med en rik och intressant historia. Passa på att lära er mer om vår historia! Boka en stadsvandring och ta del av vad guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till nutid. 
Boka en stadsvandring här

Självklart måste ni fylla på med energi. En god lunch eller smarrig fika på någon av stadens mysiga caféer och restauranger. Hinner det bli middagsdags finns ett bra utbud av restauranger.
Passa också på att utforska Sigtunas unika shopping. I våra små personliga butiker hittar man lite av varje.  

Spela på vår fina bana för äventyrsgolf. Utmana varandra och ha en rolig stund tillsammans. Äventyrsgolfen ligger vid vår vackra Strandpromenad, ett stenkast från Stora gatan. Hindren utgörs av miniatyrer av flera av våra sevärdheter och inspirerar till att närma sig dem på riktigt.

12 timmar
Med tolv timmar till förfogande hinner du och din käraste mer än att utforska Sigtuna stad med dess mysiga stadskärna, caféer, restauranger och unika små butiker. Beroende på vad ni tycker om att göra tillsammans finns olika alternativ.

I området runt Sigtuna finns inte mindre än fem slott, alla med sin unika historia, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både romantiker, historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet. Läs mer om slotten och andra sevärdheter här.

Är det några sköna timmars gemensam avkoppling ni behöver är ett tips att ta med din älskling och njuta av en lyxig minisemester. Lugnt, avskilt och med utsikt över grantopparna ligger Sigtunahöjdens mysiga SPA. Koppla av i bastun, utomhusjacuzzin eller relaxen med lugn musik och förfriskningar. Restaurang Skog serverar utmärkt lunch och middag. Här vill man stanna kvar i lugnet och gästfriheten. Läs mer och boka hos Sigtunahöjden

24 timmar

Släpp vardagens alla måsten och boka in extra utrymme för lite välförtjänt romantik!
I Sigtuna kan ni boka en romantisk weekend på något av alla våra fina hotell. Alternativen är många och vare sig ni söker ett pampigt slottshotell, ett mysigt stadshotell eller föredrar att boka in er på något av alla våra andra unika och trivsamma hotell kan vi lova att det finns goda förutsättningar för att få det bra. Njut av varandra, god mat, trevliga rum och en härlig atmosfär. Läs mer om våra boenden här.


Självklart hoppas vi att ni ägnar en del av tiden åt att upptäcka, alternativt återupptäcka, Sigtuna stad. Även om Stora gatan haft samma sträckning i över 1000 år händer här saker som gör varje besök olikt det andra.

 
Ett härligt besöksmål är Steninge slottsby, vackert beläget på Steninge slotts ägor med Mälaren som fond. Förutom en promenad i den fina slottsparken, med annorlunda och intressanta spår från historien, finns en hel del att uppleva. Här samsas mode, heminredning och trädgårdsprodukter med kultur och restaurangverksamhet i en unik miljö. Njut av gott fika eller en god lunch och bra shopping i den vackra stenladan.En annan typ av slottsupplevelse får man vid kungliga Rosersbergs slott i närheten av Sigtuna. Rosersbergs Slottshotell erbjuder året runt romantiska weekendpaket. Det välbevarade slottet är öppet i samband med guidade visningar och i de natursköna omgivningarna finns fina förutsättningar för promenader såväl som längre vandringar.

Förbi Rosersbergs slott går Ingegerdsleden etapp 4. 13 km fin vandring till Mariakyrkan i Sigtuna stad.

Om ni gillar att cykla går det utmärkt att kombinera med en romantisk weekend. Cykling ligger i tiden och i Sigtuna satsas stort på fina banor i olika svårighetsgrad.

Kanske är ni redan inbitna padelspelare eller sugna på att testa? Passa på att spela på någon av alla våra fina banor. Toppa med en kulturupplevelse på Erikssund som erbjuder två utomhusbanor i unik slottsmiljö precis vid Mälarens strand.
På Erikssund erbjuds också en upplevelse i hästväg. Tillsammans med en professionell kusk från Solvalla kan man testa tandemkörning. Ett minne att bära med sig. Läs mer hos Erikssund Padel och Event.

Sigtuna är omgivet av fina golfbanor. På Vassunda GK bjuder man in till golf i en lugn miljö på idealiskt avstånd från larm och jäkt. Greenerna anses vara bland de snabbaste i Mälardalen.

En annan typ av golf kan man också testa är discgolf. På Harberget intill Sigtuna Fritidscenter finns en 9-håls skogsbana. Medtag egen discfrisbee. Saknar ni finns de att köpa eller hyra på Sigtuna Sport och Uteliv på Stora gatan i Sigtuna.