Hoppa till huvudinnehållet
Äventyrsgolf i hundvänliga Sigtuna.

Hundvänliga Sigtuna

Ta med din bästa vän till Sigtuna!Visst är det roligt att ha möjlighet att ta med sin hund på utflykten eller semestern! Ibland är det till och med nödvändigt. En bonus kan vara att reser man med hund får man se lite andra platser än man hade gjort utan. Stadsparker, ytterområden, hundbadplatser, hundcaféer m.m. Det kan vara en bra idé att ta reda på vad som finns innan ni reser i väg.

En välplanerad resa kan bidra till att alla i familjen blir nöjda. Nedan följer lite tips från oss på några av destinationens caféer, restauranger och hotell som välkomnar hundar.

Äta och fika
Strandvillan’s café välkomnar hundar både inomhus och utomhus. Inomhus får man gärna vistas med sin hund på nedervåningen.

Det veganska och glutenfria cafét Hey Lucie! älskar också hundar och välkomnar dem både inomhus och utomhus.

Farbror Blå, Café Valvet och Tant Bruns Kaffestuga tillåter hundar utomhus. På restaurang Kopparkitteln välkomnas hundar utomhus på den nedre altanen.

Hundar är också välkomna till Sigtuna Gelato, som även säljer hundglass.

Restaurang Steninge Bruk i Steninge slottsby är en del av ett mycket hundvänligt utflyktsmål. Här finns stora ytor och mycket att se och upptäcka för såväl tvåbenta som fyrbenta.

Hundbad
Sommartid kan det även vara av intresse att veta var det finns hundbad. Hundbadet vid Steningebadet ligger vid Mälaren i Märsta, inte så långt från Steninge slottsby. Vid Steninge Allé är det gott om parkeringsplatser. Hundbadet ligger till vänster om människornas strand och är lätt att hitta med tydlig skyltning. Här finns också en toalett och en stranddusch om man vill ta ett dopp tillsammans med sin hund.

I Sigtuna stad finns en liten hundbadplats på Aludden. Den hittar man om man promenerar mot Sjudargården längs med vattnet på udden innan man kommer fram till Aluddens Gård.

Bo över
Bland hotellen i Sigtuna stad kan man efter förfrågan boka in sig tillsammans med sin hund på Sigtunastiftelsen, Hotell Kristina och på Sigtunahöjden Hotell & Konferens.

Rosersberg Slottshotell erbjuder särskilda hundpaket. Hela området runt det kungliga slottet är ett stort och härligt rekreationsområde där vandringslederna Ingegerdsleden och Upplandsleden passerar.Rosersbergs Slottshotell