Hoppa till huvudinnehållet
Sigtuna hamn på sommaren med båtar.
Foto: Nathalie Constantin

SOMMAR I SIGTUNA

Sommar i Sigtuna

Sommaren är fantastisk i vår fina destination. Oavsett om du vill semestra med familjen, på tu man hand eller tillsammans med vännerna kan vi lova att det finns något för er. Strosa i Sigtunas pittoreska små gränder och kombinera med shopping, guidetur, lyxig fika och god mat. Spela äventyrsgolf, cykla, bada eller vandra.

I destinationen finns också så mycket mer. Värt att nämna är fem fina slott, flera golfbanor och en lång Mälarkust, perfekt för att bad och paddling, samt fantastiska förutsättningar för vandring. Varmt välkomna att uppleva en sommar i Sigtuna!

Sigtuna Hamn Nathalie Constantin 2 Webb
Foto: Nathalie Constantin

Båtsommar med egen båt

Ta båten, kasta ankar i Sigtuna!
Sommarstaden Sigtuna vinner på att först upplevas från sjösidan. Kommer man till Sigtuna med egen båt hittar man lätt till gästhamnen. Den är centralt belägen i Sigtuna stad med närhet till stadens mysiga butiker, restauranger och caféer.

Båtsommar
Evert Taube Strömma Båt Webb
Foto: Claes Helander

Båtturer och uthyrning

Även om du inte har en egen båt, kan du njuta sjöstänk och solglitter genom att boka en båttur. Strömma Kanalbolaget erbjuder guidade båtturer både från Stockholm till Sigtuna och mellan Sigtuna och magnifika Skoklosters slott. 

Båtturer

Rosersberg Skånelaholm Nathalie Constantin Lågupplöst (2)
Foto: Nathalie Constantin

Slottsrunda

I Sigtuna stoltserar vi med fem fantastiska slott. Vart och ett med sin unika historia och samtliga väl värda ett besök. Gör en slottsrunda där ni kombinerar flera slott eller välj ut ett och toppa utforskandet med vandring, god mat, shopping, bad och en guldkantad övernattning.

Slottsrunda i Sigtuna
Guide Webb

Guidade visningar

Följ med på en stadsvandring i sommar och lär dig mer om Sigtunas tusenåriga historia. Guiderna berättar om hur staden grundades, varför det byggdes så många kyrkor, om borgmästaren som väckte staden på nytt under 1700-talet och varför vi faktiskt vandrar på våra kulturlager

När? Fredag, lördag och söndag 5 juli - 18 augusti
Samling: Sigtuna Rådhus, Stora torget kl.14.00
Biljetter: Vuxna från 20 år 100 kr. Boka biljett via Nortic: www.nortic.se
Biljetter kan också köpas på plats med Swish, i mån av plats

Läs mer om visningarna här. 

På Wenngarns slott erbjuds också guidade visningar under sommaren. Under juli månad: torsdag-lördag, kl. 14.00. Pris: 125 kr för vuxen. Läs mer här.

Husbil_Ställplats

Sigtuna med husbil

Att utforska Sigtuna med husbil är en upplevelse som kombinerar bekvämligheten med äkta äventyr. Med en historia som sträcker sig över tusentals år och en atmosfär som andas lugn och avkoppling, får du en paus från vardagens stressiga atmosfär. Välj mellan naturen eller stadskärnan som din närmaste granne och vakna upp till frisk luft och en avkopplande miljö.

Upptäck idyllen i Sigtuna med husbil
Minigolfen Vovve Webb

Hundvänliga Sigtuna

Visst är det roligt att ha möjlighet att ta med sin hund på utflykten eller semestern! Ibland är det till och med nödvändigt. En bonus kan vara att reser man med hund får man se lite andra platser än man hade gjort utan. Stadsparker, ytterområden, hundbadplatser, hundcaféer mm.

Hundvänliga Sigtuna