Var cool och lapa sol på Sigtunas uteserveringar

Var cool och lapa sol på Sigtunas uteserveringar

Vad är härligare än att slå sig ner på en riktigt skön uteservering med ett trevligt sällskap och en bit god mat, fika, drink eller glass? Sitt ner i lugn och ro och upplev Sigtunas unika atmosfär. Här nedan har vi listat många av destinationens sköna caféer, glassbarer och restauranger.  
På med solglasögonen och solskyddsfaktorn och kom ut i sommarljuset!

   

Läs om och se en karta över uteserveringarna här.

Uteserveringar i Sigtuna stad

Stanna till och ta en välförtjänt paus på Bistro & Café Valvets stora uteservering på Stora gatan. Njut av allt ifrån varma luncher och hemgjorda bakverk till stadens största salladsbar. Inspiration till rätterna hämtas både från Sverige och olika delar av världen och i baren finns ett stort utbud av olika smaker.

 

Mysiga Kristers Bageri & Konditori finns på Stora gatan 45 i centrala Sigtuna, i den fina gamla Köpmangården. Stäm träff med en vän och slå er ner på den charmiga uteserveringen tillsammans med ljuvliga bakverk och en riktig god kopp kaffe.

På den italienska restaurangen Cicciottos stora och luftiga uteservering i centrala Sigtuna stad, har man utsikt över allt som händer i stan. Upplev medelhavskänslan och testa äkta napolitansk pizza, vällagad pasta eller charkuterier tillsammans med något riktigt gott från den välsorterade baren.

Båthuset Krog & Bar är den flytande restaurangen med fantastiska vy över Sigtunafjärden. Njut av vällagad mat och god dryck och hör vågorna klucka mot skrovet. Oslagbar sommarkänsla! 

Uteserveringen hos Farbror Blå Bar & Matsal ligger perfekt placerad på Stora torget och är granne med rådhuset. Restaurangen har öppet för såväl matsugna lunch- som middagsgäster. Håll utkik efter den stämningshöjande musikunderhållningen som erbjuds vissa lördagar i sommar.

Kopparkitteln är en riktig Sigtunaklassiker och från den stora och luftiga uteserveringen i två våningar har man fantastisk utsikt över Mälaren. Ta en lunch eller middag och njut av den magnifika utsikten.

Längs Sigtunas vackra strandpromenad hittar du Strandvillan’s Café, med en härlig lummig trädgård och utsikt över Mälaren. Caféet har 50 sittplatser inomhus och 100 sittplatser utomhus. Under sommaren kan du njuta av en god fikastund på den trevliga uteserveringen i trädgården och glass från glassboden.

Det anrika caféet Tant Brun är näst intill världsberömt och ligger i Sigtunas äldsta trähus. Under sommartid kan man sitta i den lummiga trädgården och njuta av bakverk och härliga smörgåsar från det egna bageriet. Tant Bruns kaffestuga har fått en omnämning i Sveriges Bästa Konditorier & Kaféer.

Sommartid har Våfflan det absolut bästa läget i stan. Beläget på den gamla ångbåtsbryggan kommer du hit lika enkelt till fots eller på cykel som med båt. Våfflan är en enda härlig uteservering, där du sitter granne med sjön och kan höra hur vattnet slår.

Restaurang Skog har man höga smakambitioner och här har inget lämnats åt slumpen. Njut av mat i världsklass lagad på råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. På den stora och soliga uteserveringen sitter man högt ovanför trädtopparna med utsikt över Mälaren och grönskande skog.

Hotell Kristinas uteservering ligger högt och vackert belägen med utsikt över staden och Mälaren. Här serveras förstklassig, ekologisk mat efter säsong och dryck. Maten i den KRAV-märkta restaurangen tillagas med kockarnas smaksäkerhet och passion för matlagning som bästa krydda.

Sigtunas vackraste uteservering hittar man på Sigtuna Stadshotell. Från ett av Sveriges bästa kök välkomnas ni till en kulinarisk måltid! Under sommaren kan ni njuta av mat och dryck ute på hotellets mycket fina uteservering, där ni ser ut över den glittrande Mälaren.

Vackra Sigtunastiftelsen ligger i centrala Sigtuna med fem minuters promenadavstånd till Mälarens strand. Denna historiskt viktiga plats har en fantastisk innergård, där man lätt får känslan av att befinna sig i Sydeuropa. Här kan man njuta av vällagad mat och goda drycker. Säsongens råvaror och det närodlade finns med på menyn.

Uteserveringar i Märsta Centrum  
 
Sommartid kan man slå sig ned på någon av flera trevliga uteserveringar i Märsta Centrum.  
Förena nytta med nöje genom att fixa ärenden och sedan ta något gott att fika eller äta och titta på folklivet.  

 

Uteserveringar i Sigtunas levande landsbygd

Herresta Lada öppnar upp sitt mysiga ekologiska café under flera söndagar. Välkommen hit för att njuta av det vackra kulturlandskapet och den fina trädgården. När vädret tillåter går det att sitta utomhus.

Rosersbergs slott hittar man Slottscaféet. Här kan du fika som en kung i slottets vackra salar. Uteserveringen ligger med magnifik utsikt över slottsparken och Mälaren. Såväl tvåbenta som fyrbenta gäster hälsas välkomna och tuggben finns att köpa i caféet.

Steninge Bruk vid Steninge slottsby serverar dagligen vällagad lunch, hembakade bakverk, bullar, och bröd i den vackra Steningemiljön både inom- och utomhus. Väl ute finner ni många sittgrupper och den nya lekparken “Lilla Steninge”, en park inspirerad av Steninge och dess rika historia. På helgerna serveras den mycket populära grillbrunchen.