FAQ Sigtuna Julmarknader

BESÖKARE

När äger julmarknaden rum i år?
Söndagarna 26 november, 3 december, 10 december och 17 december äger julmarknaderna i Sigtuna stad rum.

Vilka tider är det öppet?
Marknaderna pågår kl. 11 – 16.

Finns det något program?
Ja, det kommer att sättas ihop ett program som publiceras på Destination Sigtunas hemsida.

Hur tar jag mig dit?
Kommunalt kan man resa inom SL-området via Märsta station, därifrån bussarna till Sigtuna avgår.
Använd gärna
https://sl.se/ för mer information.
Pendeltåg från Uppsala går till Märsta station med buss därifrån till Sigtuna stad. Direktbussar med UL från Uppsala kan vara ett alternativ.

Var parkerar jag och vad kostar det?
Antalet parkeringsplatser i Sigtuna stad är begränsade. För att underlätta för våra besökare tar vi hjälp av en idrottsförening som vägleder till tillgängliga platser.  En karta över P-platserna tas fram och finns digitalt på Destination Sigtunas hemsida. Det är gratis att parkera men på de flesta platser krävs P-skiva.

Kan jag betala med kort när jag handlar med knallarna?
Det är olika hur marknadsknallarna har möjlighet att ta betalt men idag har de flesta Swish eller kortläsare.

Finns det Bankomat?
Ja, centralt i marknadsområdet finns en Bankomat tillgänglig. Adress Post-Nisses gränd vid restaurang Valvet på Stora gatan.

Var kan vi äta?
Förutom Sigtuna stads utbud av restauranger och caféer kommer det att finnas en matmarknad i Drakegårdens trädgård där ett antal foodtrucks med ett varierat utbud finns uppställda.

Får jag ta med mig hund?
Hundar är tillåtna på marknadsområdet men var medveten om risken för trängsel. Det är lätt till att bli trampad på.

Tar man sig fram med rullstol och barnvagn?
Ja, med lite tålamod. Tänk på att det är en gammal stad med trånga gator, små butiker och små torg.

Var hittar vi toaletter?
Offentliga toaletter finns på flera ställen. På Strandvägen vid Äventyrsgolfen, vid Sigtuna busstation, i Turistbyrån i Drakegården samt på Sigtuna museum. Dessa kommer att finnas utmärkta på samma karta som den över P-platserna.

Finns det fler ställen att man kan passa på att besöka runt Sigtuna?
Ja, i år marknadsför vi Sigtuna Julrunda där du kan besöka fler platser i vår fina destination. Julrundan har samma öppettider (kl. 11 – 16) som julmarknaden. Medverkande kommer att meddelas när vi har mer information.

 

 

UTSTÄLLARE

Jag är intresserad av att ställa ut.
Var får jag information om hur man bokar plats?
Vi använder bokningssystemet BokaMarknad.se, Sveriges största guide och bokningssystem för marknader. Där kan man anmäla sig och det finns också mer information kring marknaden. Om du inte har medverkat på någon av våra marknader sedan 2019, så ser vi helst att du lägger in 2–3 bilder på dina produkter och på hur dessa exponeras på din utställarprofil på BokaMarknad. Marknaden kommer att öppnas för bokningar i slutet av september.

Vid andra funderingar kring din bokning når du oss på e-postadress: marknader@destinationsigtuna.se

Jag har min verksamhet i staden kan jag ställa ut ett marknadsstånd utanför min verksamhet?

Viktigast är säkerheten under Sigtuna julmarknad. Vissa platser passar bättre för marknadsstånd än andra på grund av trängsel.
För julmarknaden finns markupplåtelse för hela Sigtuna stad, denna upplåtelse gäller all kommunal mark och innefattar även marken utanför många av verksamheterna i staden.

Vill du vara garanterad en plats på den kommunala marken utanför din verksamhet, se till att boka denna så snart som platserna släpps för bokning. Är du partnerföretag till Destination Sigtuna är din plats gratis, men måste bokas, vill du hyra torgstånd av Destination Sigtuna betalar du dock ordinarie pris.

Kan man hyra torgstånd?
Ja, det kan man.

Vad kostar det att hyra torgstånd?
Det finns ett antal torgstånd som kan hyras av oss (storlek 130 cm x 80 cm). Det kostar 350 kr inkl. moms/torgstånd och du bokar det under ”tillägg” vid din bokning. Kom ihåg att göra detta tillägg när du anmäler din plats!

Om du har med dig eget tält (3x3 meter) tänk på att kommunicera detta till oss då endast fåtalet platser är tillräckligt djupa.

Är det rabatt om man är en skolklass eller ett UF-företag?
Vi har en del av julmarknaden som kallas Unga Julmarknaden. Där kan UF-företag och skolklasser stå till rabatterat pris. En plats på 1,5 meter kostar 300kr. Det finns inte tillgång till el på dessa platser.

Måste man ställa ut alla fyra söndagarna?
Nej, det måste man inte. Man väljer hur många dagar man vill komma.