Unika platser för en vigsel i Sigtuna 

Att så många par väljer Sigtuna för ett av de största ögonblicken i livet är inte särskilt förvånande. Tillgängligheten och utbudet av vigselplatser och härliga festlokaler i kombination med det natursköna och genuina gör oss till en perfekt plats.  
Oavsett om man vill smita i väg eller ordna ett riktigt stort kalas finns möjligheter att utforma vigseln och bröllopsfesten och skapa något alldeles eget. 
 

Att gifta sig på ett kungligt slott är för många en dröm – på Rosersbergs Slottshotell kan drömmen gå i uppfyllelse. Tänk vackra slottssalar med högt i tak, en generös slottspark med vidsträckta gräsmattor och Mälarens glimmande vatten som bakgrund. I slottskapellet finns möjlighet för både borgerlig och kyrklig vigsel. Slottshotellet står redo att ta emot övernattande gäster. 

 

Wenngarns slott är visserligen inte kungligt men bär sin historia med stolthet. Slottet har hyst gäster som adelsmän och kungligheter som levt och festat på slottet genom hundratals år. Slottet är idag möjligt att hyra för privata gästerHär finns också ett av Europas bäst bevarade slottskapell som du som gäst kan boka för ditt bröllop.

Vid Wenngarns slott finns också en fin slottspark och gillar ni friluftsliv går det att hitta annorlunda och tillgängliga platser. I naturreservatet runt Wenngarn delar ni er stora stund med fåglar, får och kossor som vittnen. Fågeltornet i Askarehage kanske är platsen för er. 

 
 

Drömmer ni om ett bröllop i en av våra magiska ruinerI de båda nyrenoverade kyrkoruinerna S:t Olov och S:t Per skapas en romantisk och mycket speciell stämning. En inramning som kanske bidrar till en perfekt och minnesvärd dag. 
Bokas via Sigtuna församling.

 

Sveriges minsta och mysigaste rådhus är populärt bland brudpar från när och fjärranInte minst bland par som smiter i väg eller bland dem som väljer att dela sin vigsel med endast några få utvalda gäster

Rådhuset tillhör Sigtuna Museum & Art och bokas här. 

 

 

Vill ni gifta er på Arlanda flygplats? I den speciella och internationella atmosfären på en stor flygplats erbjuds olika alternativ för presumtiva brudpar som är eller har varit på vägEn lyxig variant är att boka in sig på deras VIP. Här är röda mattan utrullad och champagnen ligger ständigt på kylning. Kontakta dem för information om deras olika bröllopspaket, bokas här

Man kan också välja att uttala sina löften i kapellet på flygplatsenHär finns platsen för en enkel ceremoni innan ni påbörjar en resa eller efter att ni precis kommit tillbaka. 

 

 
Kanske vill ni gifta er i det fria? Steninge slott har en stor och härlig slottspark. Egentligen två eftersom det finns både en barockpark och en engelsk park.  


Vid Strandpromenaden i Sigtuna stad ser man ibland lyckliga brudpar och i Drakegårdens fina trädgård. Direkt under himlen ligger utsiktsplatsen på Klockbacken.

  
Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.  
 

Välkomna hit för att hitta er unika plats!